Jag har en så perfekt resa, det är en sån ynnest att få åka omkring med folk som bor i området och kan visa en de lite mindre turistiga platserna (det sagt tog vi färjan ut till Cinque Terre igår och det var otroligt vackert och massor av andra turister där). Om det finns något jag kan klaga på är det mängden kött överallt. Det finns såklart superbra råvaror för vegetarianer i mataffärerna, men på restaurang är köttet verkligen dominerande. Jag är blir inte hysterisk av att få i mig lite kött, men väljer helt växtriket. Samtidigt är det intressant att ta del av den här matkulturen. Min kompis Karin gör en master i ämnet och hennes man Magnus gillar att laga mat så vi pratar mycket om mat, råvaror, kultur och politik och hur maten är både privat och allmängiltig. Hur man tänker kring klimatet här osv Nu ska jag iväg, men ville svänga förbi med den här lilla spaningen. På det stora hela är ju det italienska köket mycket mer varierat än man kanske tror (alltså så mycket mer än pizza och pasta) och ett av världens bästa. Karin nämnde att en föreläsare pratat om gastronationalism och det är något jag ska förkovra mig i och skriva om i nyhetsbrevet.