En sak jag kanske orimligt ofta funderar på (och bloggar om, hehe) är hur onödigt det är att äta kött till vardags. Det känns så gammaldags att slentrianmässigt slänga ner lite dött djur på tallriken och vara nöjd med det. Jag blir alltid lite paff när jag läser recept som riktar sig tillbarnfamiljer och samtliga baserar sig på ko, gris, höna eller fisk. Tänk så otroligt mycket lidande och klimatförstöring vi kunde bromsa genom att bara välja ett vegetariskt alternativ. (Jag tror faktiskt att folk i framtiden kommer att se tillbaka på den här tiden som bestialisk och primitiv bara med tanke på den industrialiserade djuruppfödningen). Jag säger inte att alla måste bli veganer på studs, men att se kött som något man äter enstaka gånger i månaden. Köpa lokalt och från gårdar där djuren haft ett någorlunda drägligt liv. Vi har nämligen kommit så långt ifrån urpsungsdjuret att vi inte fattar att det vi äter har en gång varit en levande varelse med känslor som smärta, rädsla och ångest. Och jag fattar att man vanligtvis kör vardagsmaten på rutin. Lagar samma sju recept som sitter i muskelminnet. Livet stressar på, det finns en massa andra saker att ta till sig än nya recept, men ändå: Det finns så fruktansvärt många bra vegetariska alternativ. Har man uppfostrat sina barn att bara äta kött kan man välja ett av de vegetariska köttalternativen. Jag vet såklart inte hur det ser ut där ni bor, men här i Kalifornien finns det massor av veganska produkter som ser ut och smakar som kött. Kan inte ni som äter vegetariskt ibland tipsa om ert bästa vardagsrätt? Eller fler. Som inspiration för andra. TACK! Read more