I dag spelade Magnus och jag in podden och pratade bland annat om att livsmedelsverket rekommenderar att småbarnen i Finland äter mindre kött, mer grönsaker och får delta oftare i matlagningen. Vi pratade också om alla kvinnor som lider av ätstörning light tack Sara för läsarbrevet! Och om att det inte finns någon enhetlig “stenåldersdiet”. Magnus sa något om att olika dieter eller matval passar olika människor och då slog det mig att det kanske skulle göra gott att läsa hur olika folk äter. Att det vi ser på sociala medier inte representerar verkligheten. Jag äter till exempel sällan lobster tacos, acai bowls eller ostron, men om jag publicerar bilder på mat är det de tillfällena jag förevigar. Ni får hemskt gärna vara med i den här lilla undersökningen. Så här ser en väldigt vanlig dag ut för mig: Frukost: Två knäckemackor med ost och tomat, ett löskokt ägg och tre koppar kaffe (är exakt som Rainman med detta). Ibland kommer Magnus med en croissant efter att ha lämnat av Vidde. Lunch: Ofta ungefär samma som frukost eller en omelett. Middag: pasta med pesto eller tomatsås. Tacon med bönröra, guacamole, ost och tabasco. Kanske ett glas vin. Eventuella mellanmål: knäckemacka med jordnötssmör, flingor eller edamamebönor. Kan hända att det slinker ner en bit choklad eller två. Jag säger inte att jag äter den mest hälsosamma eller varierande maten i världen, men den här kroppen verkar funka på den. Och OM jag fick bestämma över andra människors ätande, Mat-diktatorn, skulle jag ta göra kött till en lyxvara. Något man åt när det var fest eller högtid. Bara vegetariskt till vardags. Read more