På tal om kulturella skillnader tycker jag att det är så himla spännande med frukost (nej, mitt liv är inte så himla händelserikt). Länkade för en tid sedan till en text om Kellogg’s och hur man i USA före flingornas tid åt gårdagens rester till frukost. Sen gjorde Kellogg’s fruktansvärt mycket pengar på sockrande cornflakes. Nu sjunker i och för sig flingförsäljningen.Här i Santa Monica undviker vuxna gluten och betalar nästan tio dollar för kallpressad juice, men verkar ändå ge sina barn socker till frukost och mellanmål. Minns också en reklam i något Sydeuropeiskt land där man uppmuntrade föräldrar att ge sina barn Kinderägg för att de på så sätt skulle få i sig mjölk. Och när jag bodde i Argentina gick det en tv-reklam om hur ungar som åt chokladkex blev energiska och starka (så starka att de kunde kasta en sten från Argentina över till Afrika). Vet inte varför man skulle vilja det.Hemma hos oss äter vi smörgås, gröt, grekisk yogurt och alltid ägg till frukost. Det låter garanterat helt sjukt i någons öron. Read more