Alltså mat, så jäkla spännande. Mat är inte bara energi för att vi ska överleva, utan också ett sätt att positionera oss, att leva hälsosamt och en klassfråga. Det finns så mycket känslor kring mat att det är svårt att veta vem man ska lita på och vad man ska äta. Visst var det Michael Pollan som sa att att man bara ska äta sånt som ens mormor känner till?När jag vaknade i morse och scrollade igenom min Instagram-feed var varannan bild en (jäkligt snygg) matbild och folk presenterar sig som “foodies” i sina social media profiler. Det finns fulmat och finmat, trendmat, kulturmat och hipstermat,Här i Kalifornien är torkan ett stort problem för fjärde året i rad och man pratar om att avokadon snart blir svindyr eftersom avokadoodlingar kräver så mycket vatten. Folk uppmanas av samma orsak att överge madelmjölken (som fortfarande är den trendiga kaffemjölken här). Mandelodlingarna är väldigt törstiga odlingar, Färre påpekar att det är köttindustrin som slukar mest vatten. Kanske för att kött är så gott, eller köttlobbyn har mer pengar än mandellobbyn, vad vet jag.I Finland rekommenderar staten vuxna människor ska dricka en halvliter komjölk om dagen och en massa mackor. I går ville Maggan att vi skulle kolla på dokumentären Fed Up (finns på Netflix) om socker och USA. Herregud så det finns mycket socker i ungefär allt. Här i LA pratar man mycket om träningsgets och ortorexi, men i praktiken är övervikt och diabetes bland barn ett växande problem i USA. Det är svårt att vinna över sockret för Coca Cola har så mycket pengar.Varsågoda för några lösryckta tankar illustrerade av en bild på mina bröst och grönsakstofu. Read more