Jag är en tipsmaskin i dag. Sprang till En varg söker sin podd som handlade om mat och hälsa. Strömquist och Ringskog Ferrada-Noli pratade bland annat om raw food, om vem man egentligen kan lyssna på för att få kostråd, om mat som den nya musiken och om hur anorexitips frodas i media. Bra avsnitt, lyssna igenom det. Här i Los Angeles finns det grovt draget två matskolor: De som inte har pengar äter ohälsosam skräpmat på typ Burger King och de som har pengar shoppar sin organiskt odlade mmiddag på Whole Foods och dricker smoothies av kål och ingefära. De som är fattiga mår fysiskt sämre, medan de som har råd med bra sjukförsäkring är generellt friskare. Mat är klass, hälsa, kultur och också geografi. I går såg jag på Girls där huvudpersonen Hannah skämtade om att hon kommer från the Midwest och därför alltid kommer att ha mellan åtta och femton kilogram övervikt. Övervikten minskar ju närmare kusten hon flyttar. Och när vi ändå är inne på ämnet, du som kommenterade under Köttfri hamburgerdag:“Det finns alltid ett vegetariskt alternativ till hands i skolorna i Helsingfors. Man behöver alltså inte äta kött om man inte vill. Varför då introducera en dag då man måste äta vegetariskt? Vill man äta kött så äter man kött. vill man äta vegetariskt så äter man vegetariskt. Behövs inget tvång. Och sen att välja svenskt kött i stället för importerat är inte precis miljövänligt, men nog är det miljövänligare ändå, så på det sättet håller argumentet.” Jag förstår vad du menar och valfrihet är bra, men i just det här fallet handlar det inte om smak, (vem som gillar kött och vem som föredrar vegetarisk mat) utan om att kött är så himla dåligt för miljön på alla tänkbara sätt. Genom att ha en vegetarisk dag visar man barnen att det inte är nödvändigt att äta kött varje dag. Och jag tycker att det är en bra poäng. Alla behöver inte konvertera till veganer över en natt, men alla borde dra ner på sin köttkonsumtion. Read more