Ibland blir jag s’e5 tr’f6tt. En g’e5ng f’f6r alla: Bara f’f6r att det ‘e4r januari beh’f6ver man inte banta och motionera. Vi tar det officiellt: H’e4rmed befriar jag er fr’e5n all diet- och tr’e4ningshysteri i januari. Det ‘e4r lugnt, ni kan forts’e4tta att njuta av livet som f’f6rut. Januari ‘e4r alldeles f’f6r m’f6rk och tr’e5kig f’f6r att ni dessutom ska sp’e4ka er sj’e4lva som om ni vore munkar i en Dan Brown-roman. Eftersom jag alltid lever som jag l’e4r blir det d’e4rav en restaurangrecension. Jag hade n’e4mligen f’e5tt ett gener’f6st -20% julpresentkort till restaurangen La Bodega och d’e4rf’f6r best’e4mde vi oss denna vanliga onsdagskv’e4ll f’f6r att ‘e4ta middag just d’e4r. Detta ‘e4r inte en restaurang man bara ramlar in p’e5 trots dess centrala l’e4ge p’e5 Universitetsgatan. Tv’e4rtom brukar Helsingforsborna ofta undvika den h’e4r delen av stan p’e5 grund av faran att uthungrad till slut ramla in p’e5 Fransmanni, Amarillo, Chicos, den d’e4r underliga italienska restaurangen i Kluuvi eller andra tvivelaktiga st’e4llen. Men som sagt hade vi ett m’e5l och promenerade d’e4rf’f6r s’e4kra i sinnet f’f6rbi alla mjuka franskisar, flottiga burgare och kalla pastas’e5ser. La Bodega bj’f6d p’e5 en bred meny. Speciellt verkade det finnas mycket k’f6tt p’e5 listan. Eftersom jag inte ‘e4r en karnivor best’e4mde jag mej till slut f’f6r Ensalada Rustica*, medan Paula och Lotta f’f6ll f’f6r de baconinvirade scampina. Sangrian smakade sangria, scampina var uppenbarligen m’e5nga och l’e4ckra och servicen artigt trevlig. Min rustika sallad bestod delvis av ananas och melon som till min stora f’f6rv’e5ning faktiskt smakade n’e5gonting annat ‘e4n luft och vatten**. Visserligen var inredningen p’e5 gr’e4nsen till hur kitchigt en spansk restaurang f’e5r vara, men det f’f6rl’e5ter jag. Storsint som jag ‘e4r. Summa summarum***: jag ‘e4r inte orgasmiskt k’e4r, men La Bodega visade sig vara en ganska behaglig restaurangupplevelse. Vilket ju ‘e4r lite tr’e5kigt eftersom det ‘e4r mycket roligare att l’e4sa elaka inl’e4gg. *vegealternativen bestod av vegetarisk lasagne och n’e5t slags svampasta, men eftersom dessa sannolikt ‘e4r godare tillredda i det Munkholmska k’f6ket valde jag bort dem.**det ‘e4r oerh’f6rt s’e4llsynt att f’e5 tag p’e5 frukt med smak i januarifinland.***som ingen normal m’e4nniska under 58 s’e4ger idag. Read more