Inspirerad av Smulan gör jag LISTAN: Bästa maträtt? Riktigt jäkligt goda veganska tacos på svarta bönor, avocado och massor av hot sauce. Bästa efterrätt? Eftersom jag är 87 år gammal och tråkig som januarihimlen svarar jag: Lite mörk choklad och en espresso. Bästa dryck? Bubbelvatten. Hatdryck och maträtt? Hot shots och Janssons frestelse. Bästa alkoholdryck? En sval öl efter hett bastubad. Eller nej ändrar mig: Champagne! Använder du smör på smörgåsen? Ja, ett tjockt lager riktigt smör. Smågodis eller färdiga påsar? Äter ej. Bästa soppan? Nåt slags kokos-, ingefära-, morotsblandning en kall januarilunch. Favoritglass? Eskimon från Helsingin Jäätelötehdas. Hur mycket shoppar du för varje månad? Kanske en hundring. Har du mer skor än kläder? Nej, men ju äldre jag blir, desto noggrannare blir jag med att skorna ska vara bekväma och av hög kvalitet. Har torterat mina fötter tillräckligt för det här livet. Favoritplagg? Jeans och t-shirt. I Norden en urgammal stor grå Filippa K-kofta. Favoritfärg på kläder? Mörkblå. Favoritfrisyr: Knut på huvudet. Bästa mönster: Ränderna. Bästa accessoar: Guacamole-ringen. Underkläder? Bodas. Hatplagg? Stringtrosan. Fast de är väl lika utdöda som dinosaurierna. Jobbar eller pluggar du? Jobbar, men inte så himla länge sedan jag pluggade. Vad vill du bli? Bättre, roligare och en person som älskar hot shots och smågodis. Trivs du med ditt jobb/din utbildning? JA! Älskar att mitt jobb är att skriva precis vad jag vill. Är lönen viktigast? Gud nej, då skulle jag verkligen inte jobba som journalist/författare/bloggare. Lite fattig, men mycket lycklig. Har du barn? Ja, en fruktansvärt rolig femåring. Älskar du någon? Ja! Känner stor kärlek för många människor. Betyder familjen mycket för dig? Ja! Vart åker du helst på semester? Drömupplägget: Fyra dagar i Bangkok, tre veckor nere på ödslig ort i södra Thailand och sen tre dagar i Bangkok. Men nu är Hawaii och Mexiko av geografiska skäl mer aktuella. Bästa klimatet? Medelhavsklimatet. Hemmafest eller krogen? Hemmafesten är den bästa festen. Read more