Linn skriver om sitt nyårslöfte om att dra ner på köttätande och jag tycker att det är så jäkla bra löfte. Att bli en renodlad vegan från en dag till en annan kan kännas oöverkomligt komplicerat för många slentrianköttätare, men att kanske bara äta kött på helgerna eller en gång i veckan är lätt som en plätt. På så vis kan en (håller ännu på att vänja mig vid att skriva en istället för man) istälet för att köpa de billigaste kycklingfiléerna i kyldisken lyxa till det med närproducerat, ekologiskt kött. Man vad ska en stackars köttätare förlusta sig med då? En kan äta falafel, tacos, avocadopasta, zucchini i ugn med tomatsås och parmesan, kanske klassikern varma smörgåsar, potatis- purjosoppa eller till exempel en sallad på valfria vegetariska ingredienser. Maggie och jag är fullständigt fantasilösa nr vi ska laga mat så ni får gärna tipsa om era älsklingsrätter. Lästips: Eating Animals av Jonathan Safran FoerMonsterbiff till middag, Fusket och snusket med vårt älskade kött av Torbjörn och Ylva EspingFast Food Nation (för er som inte orkar läsa finns den också som film), Eric Schlosser. Filmtips: Food Inc finns åtminstone på den amerikanska Netflixen.Forks over knivesVeducated Read more