Ig’e5r ‘f6vertr’e4ffade jag mina annars s’e5 blygsamma kulinaristiska ambitioner och best’e4mde mej f’f6r att tillreda bl’e5musslor i vittvinss’e5s. Alla vet ju att bl’e5musslor ‘e4r ju en h’f6str’e4tt och eftersom jag s’e5 s’e4llan st’f6kar i k’f6ket k’e4ndes det alldeles r’e4tt att vara lite spontancrazy och tillreda just dessa djur. Allt gick bra fram till att jag konstaterade att l’e5dan jag fick musslorna i hade stora h’e5l f’f6r att de stackars bl’f6tdjurena skulle kunna andas. Till min stora f’f6rskr’e4ckelse kunde jag konstatera att musslorna allts’e5 levde! Man slaktar dem uppenbarligen inte innan f’f6rs’e4ljningen. Trots att jag ins’e5g vilket bestialiskt brott jag var p’e5 v’e4g att ut’f6va fortsatte jag ‘e4nd’e5 kallblodigt avsluta det jag p’e5b’f6rjat. Medan jag enligt receptet skubbade och sk’f6ljde musslorna s’e5g de upp p’e5 mej med sina stora bl’e5 mussel’f6gon och jag ‘e4r s’e4ker p’e5 att jag h’f6rde ett litet g’e4llt skrik d’e5 jag f’e4llde ner dem i den puttrande grytan. Kan musslor k’e4nna sm’e4rta? Read more