Jag vet att ni finlandssvenskar hånskrattar åt mig när jag säger jos. En gång i tiden var jag som ni och uttalade juice som det ska uttalas. Sedan flyttade jag ihop med en svensk man som fick mig att glömma mitt ursprung och hjärntvättade mig till att säga jos. Sedan ungefär ett år tillbaka pressar vi blodgrapefruktjuice varje morgon. Det är vansinnigt gott. Superdupergott. Förra helgen på landet hade vi glömt juicepressen hemma och köpte således Tropicana. Det var nämligen det godaste och lyxigaste jag kunde tänka mig i juiceväg förr i tiden. Dessutom står det på förpackningen att den är färskpressad*! Döm om vår förvåning då gamla goda Tropicana smakade burkigt, sött och industriellt. Våra smaklökar hade vant sig vid the real thing och förkastade nu butikssaften. Jag rekommenderar därför å det varmaste att pressa sin juice själv. Om man nu dricker sånt på morgonen, det kanske inte är LCHF. Det blir knappast billigare, men är inte absurt dyrt heller. En grapefrukt blir ett glas och kostar i medeltal 80 cent. Apelsiner är billigare, speciellt under säsong. Andra frukter kan användas efter smak. *Mats-Eric Nilsson som jag namedroppade i ett tidigare inlägg korrigerade mig sedermera i den villfarelse Read more