Tiderna f’f6r’e4ndras och s’e5 m’e5ste vi. Efter otaliga ‘e5r av espresson, cappuccinon, macchiaton, caf’e9 latten, cafe au lait*, cafe moccha och s’e5 vidare ‘e4r det nu dags att g’e5 vidare. Tiden ‘e4r inne f’f6r oss nordbor att acceptera v’e5rt arv och ‘e5terg’e5 till old-school-hederligt** bryggkaffe. F’f6r ‘e4rligt talat, trots att det tagit oss ett decennium att l’e4ra oss livsstilen att p’e5 v’e4g till jobbet grabba en cappucchino, svepa en espresso efter lunchen eller plocka s’f6nder en croissant i samband med en caf’e9 latte vid frukostbordet ‘e4r vi grova vikingar menade att s’f6rpla vanligt pannkaffe. Nu ‘e4r det ‘e4r dags att vara ‘e4rliga mot oss sj’e4lva och ‘e5terv’e4nda till v’e5ra r’f6tter. Jag ser en gammaldags redbar h’f6st framf’f6r mej. Folk best’e4ller svart kaffe och s’f6rplar upp det fr’e5n tefat***. Sockerbitar i munnen som kaffet kan destilleras igenom ist’e4llet f’f6r brunt str’f6socker i liten papperstub. Sk’f6ra koppar med guldkant och blomm’f6nster ist’e4llet f’f6r sk’e5llheta glas. Normall’e5nga teskedar i motsats till giraffhalsskedar och str’e4va tr’e4stickor. Gott folk, framtiden ‘e4r bryggkaffe. *det ‘c4R skillnad p’e5 caf’e9 latte och caf’e9 au lait.**hederligt uttalas h’e4r med ett mycket kort e. Som man g’f6r i V’e4stnyland.***kaffefat. Read more