Tack för alla gratulationer! Vi ska nog få pli på den här bloggen genom ett miljöombyte. Någon undrade vad männen i mitt liv ska pyssla med när jag går i skola. Magnus förhandlar om att göra ett än så länge hemligt projekt och Vid planerar att lära sig engelska och glida omkring utan vinteroverall och snuva. Det är allt jag vet. Men hörni, nu ska vi prata om mat. Jag har under de senaste åren känt en allt större ångest i mataffären. Inte mot maten i sig, men mot hur den produceras och säljs. Under en period för ett drygt år sedan läste jag flera böcker om bland annat kött- och mjölkproduktion och är fortfarande illa berörd. För att undvika diskussionen om man verkligen måste äta kött för att överleva kan vi gå direkt till ett annat enormt problem, nämligen maten som slängs bort. Jag har alltid trott att det är hushållen som slänger bort mest mat, men härom dagen hittade jag bloggen Dumpstrat som hävdar något helt annat. Här finns bland annat en uträkning som visar att det är mataffärerna och restaurangerna som slänger mest mat. Ett stort problem är att vi uppmanas att (över)konsumera så mycket hela tiden att vi inte hinner använda oss av allt vi köpt. Ett annat problem är att det vi tror att är gammal mat inte alls behöver vara oätlig mat. Bloggen Dumpstrat handlar för övrigt hur det går att leva på maten man hittar i containrar. Mycket intressant läsning. Read more