Lite förbi ämnet, men tangerar i alla fall detta med åsikter: märker att du då och då nämner att du äter vegant (typ glass) men att du inte på en tid skrivit så mycket om ämnet. Kunde du inte skriva lite om hur du resonerar kring att äta vegetariskt och att påverka (och påverkas av) sin omgivning? Tycker att det vore himla intressant att läsa, säkert främst för att jag själv äter vegetariskt och har ätit på skalan vegan – peskaterian största delen av mitt vuxna liv. Har dessutom märkt att jag är bra på att rationalisera för mig själv och för andra varför den diet jag följer just för tillfället (t.ex. mycket mjölkprodukter medan jag ammar) är den bästa. Tyckte att det generellt var enklare att äta vegant/vegetariskt i USA, här i Finland måste man alltid, om inte försvara sig, så åtminstone förklara sig för varför man inte vill ha korv. Bra fråga! Och bra självinsikt, jag tror att de flesta av oss rationaliserar varför vår nuvarande diet är den absolut bästa. Det är lättare att leva med sig själv på så sätt.Jag har oslaviskt ätit vegetariskt/peskaterian under de senaste tio-femton åren och ofta veganmat här i LA. Det är helt enkelt lätt med ett så stort utbud av goda råvaror och en massa riktigt bra restauranger som serverar veganmat här på västkusten. Och Trader Joe’s veganglass är sannerligen sjukt god. Som du säger är det helt naturligt här i USA (om man med USA menar väst- och östkusten och ignorerar t.ex. Texas) att vara vegetarian/vegan.Jag önskar att folk var lite mer flexibla i sina dieter. Bara för att man inte är vegetarian betyder det inte att man måste äta kött tre gånger om dagen och kallar man sig vegetarian har man inte förstört femton års historia av vegetarisk diet för att man blir sugen på en fisktaco. Vegetarianer är vanligtvis inte vegetarianer bara för att de tycker att djur är söta eller för att de gillar att se ner på köttätande barbarer. Det är helt enkelt förödande för miljön och etiskt oförsvarbart att äta djur varje dag. Innan vi börjar bråka om detta föreslår jag en kompromiss: samtliga köttätare behöver inte konvertera och genomgå Frimurarritualen alla växtätare svärs in i. Istället kan man som köttälskare kolla varifrån biffen kommer (är den ekologiskt? Har djuren haft ett drägligt liv på en bondgård i närheten?) och kanske hålla sig från att äta kött, säg två dagar i veckan. Bebisteg, bebisteg. Lästips: Jonathan Safran Foers Eating Animals. Finns också på svenska Äta Djur. Riktigt bra bok (fast efter att ha läst den är det få som är sugna på biff). Read more