Min kompis Maja sa i förbifarten att hon gör ett litet kryss i sin analoga kalender varje gång hon klarat av av att inte köpa något. Inte köpa nåt inkluderar mat, betala räkningar, häften till barnens skola, biobiljetter och kaffet på väg till jobbet. Det är överraskande svårt att hålla en dag helt utan konsumtion. Maja sa att det också är väldigt tillfredsställande att se kryssen i kalendern. Så mycket i vår kultur handlar om konsumtion. Jag tänker ofta på influencern (var det Elsa Billgren) som skrev ett hon skickar tillbaka 90 procent av allt hon köper online. Inför förra podden (eller var det förrförra) hade jag läst en artikel om fenomenet: Folk beställer kläder på nätet, fotar sig själv i dem för instagram och skickar tillbaka plaggen. Alla dessa kläder som åker runt i världen för att vi ska öka vårt eget värde. För att inte tala om matsvinnet. Mina kompisar Cecilia och Kristin har kommit ut med sin andra kokbok “Nyfiken grönare” där Cissan skriver om hur hon nuförtiden handlar mat en gång i veckan och förvandlar gårdagens resten till en ny rätt. Precis det handlar den här (vegetariska) kokboken om. Att inspirera folk till att våga testa nya rätter och inte slänga mat. Här finns recept på grytor, pizza och pastamackor. Ja, ni läste rätt. Och tydliga tips på hur man kan välja miljömässigt hållbara råvaror. Jag har lovat mig själv att testa en ny rätt varje vecka. Förra veckan lagade jag en indisk kikärtsgryta ur den här kokboken “Din vegetariska vardag” och så fort jag avslutat det här inlägget ska jag slänga ihop något ur den “Nyfiken grönare“. Förresten, det är bara några Gilla-markeringar kvar tills 1000 personer gillar Livet & LA’s Facebook-sida. Kan inte ni hjälpa mig att få upp den till 1000. Tigger lite här. Read more