Eftersom det är så svårt att få tag på riktigt gott bröd här i Santa Monica bakar jag periodvis mitt eget. Jag är inte världsbäst på att följa recept, men det här är så enkelt att du inte behöver vara så noga.Du behöver:Jäst ca 10 g (jag använder torrjäst eftersom jag ännu inte hittat någon annan här)Mjöl ca 6-7 dlVatten ca 3 dlSalt en nypa Jag brukar också blanda in mandlar eller nötter.Ugnen på 250 grader.Blanda alla ingredienser. Tar knappt en minut. Och låt sedan degen jäsa under en handduk. Den kommer att vara ganska lös och klibbig (om du har blöta händer klibbar det inte så mycket). När den vilat i ca 30 minuter stretchar du ut den i skålen och liksom viker den över sig själv. Låt degen jäsa vidare och 30 minuter senare upprepar du detta och 30 minuter senare igen. Efter den sista vikningen/stretchningen låter du degen vila i en timme. Sedan häller du ut tjockt med mjöl på en kökshandduk (jag brukar använda både vete- och rådmjöl), lägger degen på duken och viker ihop den. [video mp4="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/18/2022/11/IMG_9170.MOV?fm=mp4" data-setup='{"fluid": true, "autoplay":false}'][/video]Nu får den jäsa en timme till (här fuskar jag kanske lite ibland). När halva tiden gått sätter jag på ugnen på 250 grader C. Sedan åker den in i ugnen (utan handduk och på en plåt) för ungefär 30 minuter. När det gått en kvart öppnar jag luckan då och då och vädrar lite. Brödet blir poröst och supergott!