Tack för alla kommentarer på LCHF-inlägget! Det är fruktansvärt intressant att höra om era erfarenheter och åsikter. Jag ska som sagt tala om Matens Pris (inte om olika dieter) i tisdagens bokklubb. Boken handlar om vilken ekologisk katastrof vi är på väg mot om vi fortsätter att producera mat som vi gör i dag. Så här tycker och äter jag: jag äter inte kött. Eller igår åt jag en bit lamm för jag visste att Magnus hade slaktat fårbabyn med sina egna händer. Jag tycker att kött är gott, men vill inte äta sånt som kommer från stora idustrialiserade gårdar och slakteriet. Det ger mig ångest att äta djur som levt och dött med ångest eller fötts upp på soja som importerats från Brasilien där man skövlat regnskog för att odlingarna ska få plars. Föds djuren upp old school eller skjuts ute i skogen skulle jag kunna tänka mig att äta kött några gånger i månaden. Ni fattar. Jag är osäker på om man alls borde äta fisk och skaldjur, men det slinker ändå ner sushi ett par gånger i måndaden. Jag är med andra ord ingen ekologisk hjälte när det kommer till föda. Jag äter vanligtvis rågbröd, fullkornspasta, bönor, linser, pizza, ägg, grönskaer och rotfrukter. Och jag är sannerligen inte ett kulinariskt geni, men äter ändågod vagetarisk mat. I fredags slank det ner lite bulla eftersom Linda kom på besök, andra dagar äter jag choko och dricker rödvin. Köper aldrig lightprodukter, godis eller margarin. Jag springer fyra-fem gånger i veckan och väger mig aldrig. Jag är ju redan gift och tycker att jag är alldeles tillräckligt slank/snygg som jag är. Det är en självklarhet att man ska äta så man mår bra, men det finns så mycket viktigare och intressantare saker att tänka på än om man väger fyra klio för mycket eller för litet. Read more