På publikens begäran kommer här Magnus falafelrecept. Det kan verka lite jobbigt med alla ingredienser, men ge falaflarna ändå en chans. 3 dl kikärtor2 vitlöksklyftor1 liten lök, gul eller röd5-10 cm purjolök½ dl persilja½ dl färsk mynta eller koriander1 msk vetemjöl1 tsk salt½ tsk bakpulver2 msk vatten1 krm kajennpeppar1 tsk spiskummin2 krm kanelev 1 dl sesamfrö till paneringmatolja att fritera/steka i Skölj av kikärterna och mixa med allt utom kryddorna och sesamfröna. Kör allt till en ganska stadig smet. Kikärterna ska helst inte bli helt mosade. Blanda sedan i alla kryddorna. Låt stå i kyl i någon timma. Forma smeten till små bollar och vänd dem i sesamfrö. Värm matoljan i en kastrull. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna. Tomatsåsen: ½ gul lök1 vitlöksklyfta1 burk tomatkross2 tsk vinäger1 tsk socker½ tsk salt½ krm cayennepepparlite rödvin Hacka lök och vitlök. Fräs upp löken med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Tillsätt salt och cayennepeppar eller annan chilikrydda efter smak. alltomfalafel.se/recept Read more